Μουσικό Θεατρικό Φεστιβάλ "KVN"

header-liga-kvnΈνα απίστευτο παιχνίδι ΚVN πραγματοποιήθηκε στις 20 του Νοέμβρη στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου. Περισσότεροι από 900 θεατές και πάνω από 50 διαγωνιζόμενοι δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και χάρισαν γέλιο μέχρι τελικής πτώσης σε όλους τους θεατές. Κανείς από τους παρευρισκόμενους θεατές δεν έφυγε δυσαρεστημένος. Απίστευτα happenings και πολλές εκπλήξεις. Στα πλαίσια αυτά τα ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ASSOS χάρισαν μια υποτροφία τετράμηνης φοίτησης σε πρόγραμμα ξένων γλωσσών.

Μεγάλος τυχερός του διαγωνισμού ο Παυλίδης Γιώργος ο οποίος κέρδισε ένα τετράμηνο πακέτο φοίτησης στα ASSOS.

Τί είναι όμως το συγκεκριμένο φεστιβάλ; 

To Kvn είναι μουσικό θεατρικό φεστιβάλ πανεπιστημιακών θεατρικών ομάδων. Το κίνημα αυτό είχε ξεκινήσει στη Ρωσία πριν από 45 χρόνια. Φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια διαγωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο κωμικός, ο πιο ετοιμόλογος και ο πιο ευρηματικός.

Σήμερα κάθε σχολή της Ρωσίας (και όλων των χωρών της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης) έχει δική της ομάδα "KVN"

Την δεκαετία του '90 οι Ρωσόφονοι φοιτητές των πανεπιστημίων της Ευρώπης είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους. Στην Ευρώπη υπάρχουν πάνω από 30 θεατρικές ομάδες "Kvn" και κάθε τρίμηνο διοργανώνονται φεστιβάλ "ΚVN" σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. Το 2004 "γεννήθηκε"  στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Ελληνική ομάδα "Kvn" με την ονομασία "Δούρειος Ίππος".

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τέσσερις ομάδες οι οποίες αποτελούνται περίπου από 40 φοιτητές διαφόρων σχολών του ΑΠΘ. Το 2009 δημιουργήθηκαν άλλες δύο ομάδες στην Αθήνα και τις Σέρρες και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φεστιβάλ KVN στην Αθήνα. Το Δεκέμβριο του 2010 έλαβε χώρα ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ KVN στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση Πήραν μέρος όλες οι ομάδες της Ελλάδας και ομάδες από την Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Λιθουανία. Η εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και η αίθουσα του ΑΠΘ κατακλύσθηκε από 900 θεατές. Η έκπληξη ωστόσο του Φεστιβάλ ήταν η παρουσία της καινούριας ομάδας "69100" η οποία εκπροσωπούσε την πόλη της Κομοτηνής.

Στις 10 Απριλίου, για πρώτη φορά, οι ομάδες KVN συγκεντρώθηκαν στην πόλη της Κομοτηνής όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ KVN. Έτσι το KVN επεκτείνεται γεωγραφικά. Μελλοντικοί στόχοι είναι να πραγματοποιηθούν φεστιβάλ στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη κ.α.

Το 2011 δημιουργήθηκε η Εθνική Ομάδα "KVN" που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στους διεθνείς διαγωνισμούς στη Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Λετονία κλπ.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ υποστηρίζεται από το Γενικό προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, από το Ρώσικο Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα και λοιπούς οργανισμούς. Η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών θεατών και φέρει σοβαρή διαφημιστική δύναμη.

Σας καλούμε να στηρίξετε της προσπάθειες της νεολαίας για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κρατήσεις εισητηρίων παρακαλούμε καλέστε στα τηλέφωνα 

6989140440, 6978815311